Billiga glasögon

Idag går det lätt att hitta billiga glasögon på nätet. Även om du använt glasögon tidigare bör du dock först gå igenom en synundersökning hos en optiker. Köper du glasögonen hos en optikern kan synundersökningen dessutom ingå i priset.

Om du väljer att köpa glasögon på nätet behöver du fortfarande ett recept från en optiker för att kunna ange rätt styrkor på glasen. Det är din lagliga rätt att få en kopia av receptet, optikern har inte rätt att neka dig det.

Pris

Priset på glasögon kan variera kraftigt, från några hundra upp till flera tusen. Det beror till stor del på det stora utbudet och den stora variationen. Glasögon från kända designermärken är naturligtvis dyra, samtidigt som det finns billiga budgetalternativ. Var man köper glasögonen har också betydelse, nätbutiker är vanligtvis billigare, eftersom de enbart är inriktade på försäljning. Ett annat tips är även att besöka webbplatser som sammanställer rabatter och erbjudanden från olika leverantörer. Många gånger kan man som konsument spara lite extra på sitt köp genom en enkel sökning på dessa webbplatser.

Nackdelen med att köpa glasögonen över nätet är att man kan testa glasögonen först. Butikerna försöker åtgärda detta på olika sätt, till exempel är det vanligt att man få bågar hemskickade utan köptvång. Vanligtvis får du hem runt fem bågar som du sedan kan jämföra, varefter du skickar tillbaka dem.

Försäkring

När du väl beställt ett par glasögon får du vanligtvis hem dem inom ett par veckor. Handlar du på en svensk nätbutik gäller den så kallade distans- och hemförsäljningslagen, som ger dig 14 dagars ångerrätt. Beställer du från ett land inom EU har du också ångerrätt, tiden kan dock variera mellan olika länder.

Eftersom glasögon ofta är en kostsam investering kan det vara värt att teckna en tilläggsförsäkring. Du bör då noggrant läsa villkoren och välja en försäkring som passar dina behov.

Fri frakt

Större delen av de återförsäljare vi samarbetar med erbjuder fri frakt.

Fria returer

Överlag erbjuder våra listade återförsäljare även fria returer.

Betala efter du fått varan

Idag är det vanligt att återförsäljare erbjuder dig möjligheten att betala först efter att du fått din beställning.