Dags att köpa läsglasögon?

Är du slutligen i det stadiet i livet då du A) tvingas hålla dina händer rakt ut för att kunna se vad som står skrivet i boken eller B) tvingas dra in armarna likt en krokodil för att tyda texten på telefonen? Du är då gissningsvis i en ålder omkring 40 år och har drabbats av ett åldersrelaterat synfel.

För de flesta så börjar nämligen problem med synen att komma fram i den här åldern och det är främst i samband med läsning som problemen visar sig. Allas syn blir sämre och för de allra flesta så går det att korrigera med hjälp av läsglasögon.

Läsglasögon

Genom läsglasögon så kan du läsa precis som vanligt och du slipper drabbas av överansträngning i armarna som en följd av att du vill läsa nyheterna på din läsplatta. En sak innan vi fortsätter: det synfel du har är åldersrelaterat och det går inte att träna bort det. Ignorera inte problematiken utan acceptera ditt åldrande: läsglasögon hjälper dig till en bättre vardag.

Ska jag köpa läsglasögon på macken eller hos en optiker?

I och med att vi blir äldre så förlorar ögonen en del av sin elasticitet. Det gör att man antingen blir översynt eller närsynt. Det är förklaringen till varför vi behöver läsglasögon och varför så många är i behov av sådana. Läsglasögon finns i massor av styrkor och modeller; på samma sätt som med vanliga glasögon så kan man anpassa sina läsglasögon efter den egna stilen och genom detta också skapa lite mer personlighet. Om man så önskar: det finns även en möjlighet att vara extremt strömlinjeformad – detta genom att köpa sina läsglasögon i en vanlig mataffär eller på exempelvis en bensinstation.

I och med att läsglasögon är så vanligt och att det finns ett så pass stort behov så finns också ett extremt urval. Om du har varit inne på en bensinstation så förstår du vad vi menar; du har säkerligen sett hyllan med glasögon inne i butiken och sett att det handlar om glasögon i olika styrkor och av olika modeller.

Till skillnad mot vanliga glasögon så kan man nämligen köpa läsglasögon lite varstans och ändå kunna korrigera det synfel man har. Frågan är om man bör göra det? Ska man verkligen köpa läsglasögon på en mack? Det kan man göra, men vi skulle ändå rekommendera att man besöker en optiker.

En optiker ger dig rätt glasögon utifrån ditt synfel

Läsglasögon från en bensinstation är billigare – ganska mycket billigare – än att köpa ett par hos en optiker. Men, det är inte anpassade efter dina ögon och ditt synfel. Du kanske ser bättre på ena ögat än på det andra, du kanske behöver en speciell slipning och just den styrka som ger dig maximal effekt kanske inte finns.

Det är några av de fördelar som finns om man väljer att köpa läsglasögon hos en optiker: denne anpassar slipningen fullt ut efter synfelet och – på det stora hela – så kommer du att få en bättre effekt genom detta, lite dyrare alternativ.

Vi har all förståelse för att man väljer kvantitet – du kan köpa ett stort lager av läsglasögon på en bensinstation för summan av vad ett- eller två par kostar hos optikern – framför kvalitet i denna fråga. Dock så skulle vi mana till att tänka tvärtom: den kvalitet du får hos optikern är värd att betala extra för. Dina ögon kommer, helt enkelt, att må bättre.

Om du, som många andra, har svårt att hålla reda på glasögonen så rekommenderas ett så kallat senilsnöre som du kan hänga runt halsen. Då vet du var brillorna är varje gång du ska läsa, lösa ett korsord eller kolla flödet på Instagram.

Fri frakt

Större delen av de återförsäljare vi samarbetar med erbjuder fri frakt.

Fria returer

Överlag erbjuder våra listade återförsäljare även fria returer.

Betala efter du fått varan

Idag är det vanligt att återförsäljare erbjuder dig möjligheten att betala först efter att du fått din beställning.